Votiva/ Forma V - KLINIK34

FORMA V / VOTIVA 

by INMODE

Kvinnor har tidigare inte haft många valmöjligheter när det kommer till att förbättra sitt yttre vaginala utseende eller behandla intima svårigheter som uppstår efter förlossningar eller genom åldrande. FORMA V / VOTIVA är en av de nyaste behandlingar för dessa problem. Behandlingen är effektiv, enkel och smärtfri. 

Indikationer för intimområdet

Vaginal torrhet

Försämrat blodflöde och nedsatt känsel

Lös/rynkig hud på könsdelar (blygdläppar/vulva)

Förstorade blygdläppar som bidrar till obehag eller smärta vid samlag

Stressinkontinens

Nedsatt vaginal muskelfunktion

Kontraindikationer

Graviditet / amning

Pacemaker

Framfall

Vad är FORMA V / VOTIVA & hur fungerar det?

Forma V är en säker och effektiv behandling för kvinnans intimområde. Behandlingen sker med radiofrekvens, som värmer upp vävnaden i yttre-/inre genitalier. Värmen stimulerar hudens kollagen som drar ihop sig, vilket i sin tur leder till en direkt skin tightening-effekt. Den stimulerar också produktionen av kollagen och elastin som leder till en långtida hudföryngringande effekt med ett fortsatt resultat som pågår under flera veckor.

Alla dessa faktorer tillsammans bidrar bl.a. till en ökad känsla av stramhet i vaginan, en visuell uppstramning av yttre genitalia, minskning av stressinkontinens, ökad känslighet i vaginan samt ökad återfuktning av slemhinnan. 

Hur går en behandling till? 

Din behandlingsterapeut kommer diskutera dina problem och önskemål vid en första konsultation. Du får även fylla i en del formulär för att enklare kunna bedöma behov av behandling, samt för att kunna göra en utvärdering efter behandlingen. Din terapeut skräddarsyr en behandlingsplan utifrån dina behov.  

Inför din behandling bör du genomgå en gynekologisk undersökning för att fastställa ev besvär. Du ska även ha gjort ett cellprov som inte är äldre än 2 år. 

Själva behandlingen utförs liggande i en gynstol. Om du önskar så ta med någon musik att lyssna på eller något att läsa under behandlingen. Din terapeut kommer först utföra en vaginal undersökning och därefter påbörja behandlingen. Behandling är normalt smärtfri. Man kan uppleva att det blir varmt i området för behandlingen. Behandlingstid runt 20-30 min. 

Behandlingens resultat

Resultatet kan ses och kännas omedelbart efter behandlingen, och förbättras sedan ytterligare inom loppet av ett par veckor, samt efter upprepade behandlingar. Vi rekommenderar att man gör 3 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Vid mer uttalade besvär kan fler behandlingar behövas. 

Ca 80 % av patienterna upplever en bra till utmärkt effekt av behandlingen. Ca 20 % upplever ej en fullgod effekt.

PRIS 6995:-

VOTIVA KLINIK34