Ansiktslyft- Facelift - KLINIK34

Ansiktslyft- Facelift

När vi åldras ändrar sig hudens elasticitet. Ärftliga faktorer spelar en stor roll, även solexponering, stress i det dagliga livet, kost och rökning påverkar huden. Ett ansiktslyft kan inte stoppa åldrandet men ”vrida tillbaka klockan”. Vid en ansiktslyftning avlägsnas överskottshud, underliggande muskler stramas upp och i en del fall tas även fett bort. I samband med ett ansiktslyft kan även en ögonlocksplastik och eller ett pannlyft behöva göras. Övre ögonlocksoperation är det vanligaste estetiska ingreppet 196.000 genomgick kosmetisk ögonlockskirurgi 2008 i USA, 86% kvinnor, 14% män. För patienter över 35 år var ögonlocksoperation det vanligaste ingreppet, vanligare än fettsugning, bröstimplantat, ansiktslyft och näsplastik. I åldersgruppen 35-50 år var ögonlocksoperation dubbelt så vanligt som ansiktslyft.

Det går att utföra dessa operationer samtidigt om så önskas.

 

Operationen är lämplig för patienter med relativt långtgångna åldertecken som djupa fåror vid näsan (nasolabialveck), kindpåsar och där även de nedersta delarna av ansiktet berörs i form av tung hals (s.k. kalkonhals) och förslappad käk-/haklinje (hamsterpåsar).

 

Ingreppet används för att sträcka mellanansiktet och en förslappad halsmuskel inklusive huden från halsen, hakan, käkbenen vidare upp till strax under ögonen.

 

Den andra och mindre omfattande metoden för ansiktslyft kallas mellanansiktslyft. Metoden lämpar sig bäst för yngre patienter som inte har allt för tung hals eller allmän slapphet i den nedre tredjedelen av ansiktet.

 

Ett mellanansiktslyft ingår som som en del i en ansiktslyftning i syfte att lyfta upp nedsjunken kindvävnad, mungipor och för att minska veckan mellan näsan och munnen (nasolabialvecken).

 

Genom att utföra mellanansiktslyftet separat kan samma effekter som vid en ansiktslyftning uppnås i ansiktets mittersta tredjedel men med betydligt kortare ärr och lindrigare efterförlopp.

 

fett ansikte.004