Linjer & Rynkor - KLINIK34

Botox & Azzalure – Linjer och Rynkor

Botulinumtoxin TypA finns i läkemedel såsom Botox Vistabel och Azzalure. Det är inget nervgift i bemärkelsen att det dödar några nerver, däremot har den en mekanism lik lokalbedövning fast på en annan receptor. Botolinumtoxin blockerar receptorn mellan nerv och muskel och det kan utnyttjas för att förändra ansiktets balans och minska linjer och rynkor.

azzalure

Vad är Azzalure och Botox?

I Azzalure och Botox är den verksamma substansen botulinumtoxi, ett protein som upptäcktes redan 1897. 1928 kunde proteinet förädlas för första gången men det dröjde ända till 1949 för att mekanismen skulle förstås.. Första artikeln om användandet av botulinumtoxin för att balansera upp ansiktet publicerades 1989 och 1992 kom första artikeln som beskrev behandling av bekymmersrynkan. Så användandet av botulinumtoxin inom estetiska behandlingar är nu mer än 20 år.

Vad kan jag behandla med Botox och Azzalure?

Botulinumtoxin kan användas för bekymmersrynkan, linjer i pannan, kråksparkar, avrundning av ansiktet, läpp lyft, sura mungipor, rynkor över hakan eller näsan så kallade Bunny lines. Botox kan även användas för behandling av halsen för att minska linjer och lyfta. Andra använgningsområden är behandlinga av överdriven svettning – Hyperhidros med mycket goda resultat, eller tandgnissling – bruxism vilket har förändrat många patienters liv.

Hur länge håller Botox och Azzalure?

Hållbarheten i ansiktets muskler är mellan 3-5 månader beroende på vilken muskel som behandlas och dosen. För behandling av hyperhidro – överdriven svettning brukar effekten sitta i längre ofta mer än 6 månader då verkningsmekanismen inte är på en muskel utan på svettkörtlarna.

Botox Göteborg

Botox är idag en säker och välbeprövad behandling. Det är den vanligaste estetiska injektionsbehandlingen i världen. Vi på Klinik34 har störst erfarenhet av Botox i Göteborg och alla behandlingar utförs av legitimerad och utbildad personal. Dr Berne som världsledande föreläsare om Botox från Göteborg garanterar kvaliten på alla behandlingar som utförs.