INJEKTIONER - KLINIK34

Injektionsbehandlingar

Fillers

Injektionsbehandlingar introducerades på 80-talet då kollagen användes för att fylla ut linjer och rynkor. 1996 lanserade världens första stabiliserad hyaluronsyra Restylane som snabbt ersatte kollagen behandlingarna. Efter detta har utvecklingen gått framåt i en rasande fart och användningsområdet för injektionsbehandlingar har utvecklats.

Idag har injektioner ersatt mycket av implantatkirurgin i ansiktet. Med hjälp an en injektion kan du få en form på haka, käke, kindben näsa, läppar vid ansiktsmodellering. Injektioner kan behandla ålderstecken som mörka ringar under ögonen (tear trough), en djup nasolabial fåra, ledsen mungipor eller hamsterpåsarna.

Botulinumtoxin

1989 publicerades första artikeln då Botulinumtoxin användes för att behanda muskler i ansiktet i medicinskt syfte. Tre år senare 1992 publicerades första artikeln som beskrev behandling av bekymmersrynkan. Behandling med Botulinumtoxin (Botox, Vistabel, Azzalure, Dysport) utnyttjar och justerar balansen mellan olika muskler och kan på detta sätt minska bekymmersrynkan, pannlinjer, kråksparkar, bunny lines över näsan, lyfta mungipan eller läppen. Botulinumtoxin kan även användas för att dämpa tuggmuskeln vid tandgnissling, minska generande svettning eller behandla migrän och spänningshuvudvärk

[wpdevart_youtube]ymuebyhj-Zg[/wpdevart_youtube]

Kroppseget fett

Fettransplantation – förståelsen för fett och användat av fett för volym och föryngring i ansiktet har ökat de senaste åren. Tekniken att skörda fett och injicera det har gått framåt vilket lett till en ökad överlevnad och bättre förutsägbarhet. Samtidigt vet vi idag att fett innehåller stamceller och regenerativa celler vilket även ger en hudföryngring. Fett kan användas för att återge förlorad volym och lyfta mellanansiktet men även för att behandla mörka ringar under ögonen, förstora eller föryngra läppar eller förstärka kindbenen. Vi vet att vi förlorar volym i ansiktet med åldrandet och därför är fettransplantation en vanlig behandling för ansiktsföryngring och görs nästan alltid i samband med ett facelift.

[wpdevart_youtube]Zdq-X82L0i0[/wpdevart_youtube]