Behandling av akne i Göteborg

Akne

Akne är en vanlig hudsjukdom som kan drabba vem som helst, oftast tidigt i puberteten, men kan även utvecklas i vuxen ålder. Hudsjukdomen kan bero på inflammation i talgkörtlarna, överproduktion av talg, hormonförändringar eller genetiska omständigheter. Akne omger främst i ansikte, hals, rygg, axlar och bröst.

Akne i sig är en ofarlig hudsjukdom men kan orsaka ärrbildning. Därför kan det vara bra att påbörja behandling så tidigt som möjligt för att undvika akneärr. För många kan akne även ha en stor inverkan på ens psykiska välbefinnande.

På Klinik 34 behandlar vi akne med hjälp av medicinsk hudvård som kan förbättra tillståndet och motverka sidoeffekter som till exempel ärrbildning.

Eftersom att det finns olika typer av akne, krävs det olika slags behandlingar. Innan påbörjad behandling kommer vi att göra en bedömning för att se vilken metod som lämpar sig bäst för dig.

Kemisk peeling är en välbeprövad metod mot akne där man använder olika koncentrationer av syror.

Behandling börjar med att man rengör huden noggrant med en glykolbaserad rengöring som hjälper huden att förbereda sig för syran som ska appliceras och för att peelingen ska ha möjlighet att kunna jobba djupare och effektivare. Den kemiska lösningen appliceras på det drabbade hudområdet, val av styrka och syra beror helt enkelt på vilka resultat man vill uppnå.

Denna behandling exfolierar huden, rengör den från smuts, avlägsnar döda hudceller samt öppnar upp porerna. Kemisk peeling hjälper även att minska missfärgning av huden samt jämnar ut hudtonen.

För bästa resultat mot akne rekommenderar vi att man gör en kur på 4-5 gånger med ungefär 2-3 veckors mellanrum. Det är också viktigt att man använder medicinska hudvårdsprodukter innan, under och efter behandling för att förlänga resultatet.