» Bukplastik

Bukplastik

Fettsugning av mage och midja är ett av de mest efterfrågade behandlingarna. Efter graviditeter eller vikt upp och nedgångar finns det ofta ett hudöverskott vilket gör att endast en fettsugning inte ger det resultat man önskar. Om bukmuskulaturen blivit uttänjd sys även denna för att ge en platt mage.

En bukplastik kan utföras på olika sätt beroende på just ditt behov. Det vanligaste är att det kombineras med fettsugning av midjan och eller magen. Då endast muskeln är uttänjd nedanför naveln och hudöverskottet inte är stort kan en nedre bukplastik göras. Vid en nedre bukplastik flyttas inte öppningen för naveln. Om däremot hudöverkottet är större och mer hud kan behövas tas bort skapas det en öppning för naveln.

Ärret anpassas efter hur du bär din bikini underdel och hamnar oftast strax ovan venusberget och upp mot ljumsken. I samband med bukplastiken kommer även underlivet att få ett lyft. Ärret sys med stygn som ligger inne i huden i flera lager och försvinner av sig själv. Du kommer även att få inre stygn som minskar risken för vätskebildning och snabbar på läkningen.

Efter operationen kommer du känna dig stel och svullen. Redan efter några dagar kommer du på ett första besök för kontroll. Efter ett par veckor kan du se resultatet men det dröjer minst 6 månader innan du kan se det slutgiltliga resultatet då ärret bleknat.

Du kan oftast vara tillbaka i jobbet efter två veckor men om du har ett fysiskt ansträngande arbete kan det krävas sjukskrivning upp till fyra veckor.