Swedish Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian Spanish


{module bildspelImplantatForeEfter}

Bröstförstoring med implantat

Bröstförstoring idag är något helt annat än vad det var för tio år sedan. Idag finns möjlighet att få bröstimplantat som är perfekt anpassade för varje kvinna. Bröstimplantat idag är handgjorda, har livslång garanti och kan inte spricka eller läcka.

Möjligheterna och tekniken kring bröstförstoring har förän- drats avsevärt under de senaste åren. Att välja rätt implantat är en av de viktigaste delarna för att nå ett lyckat resultat. Klinik34 var en av dom första i Sverige att använda sig av ett unikt system där du som patient får prova dina nya bröst live framför spegeln innan operation. Operationen kan göras både i narkos och lokalbedövning beroende på dina önskemål samt om någon ytterligare operation skall göras samtidigt såsom ett bröstlyft. Vi använder Natrelle implantat som har livslång garanti ger möjlighet till att välja just det implantat som passar dig.

Före operation

Vi vill att alla patienter kommer för konsultation innan ett kirurgiskt ingrepp. Vi har många patienter som reser långt, och du kan då skicka blider via email för bedömning. Du träffar Dr Fredrik Berne och går igenom förutsättningarna för en operation med implantat för just dig. Vid konsultationen går ni igenom ingreppet och vad du kan förvänta dig för resultat. Din kropp samt dina bröst mätes upp och du får tillsammans med en av våra operationskoordinatorer även chansen att prova dina nya bröst med det unika systemet som Natrelle erbjuder.Alla kvinnor över 40 år skall ha genomgått en mammografi för ingreppet som inte får vara äldre än 6 månader. Vi samarbetar med och Unilabs och kan därför förmedla tid för detta inom en vecka. Vi gör mer än 200 bröstimplantat per år och Dr Berne är internationell expertrådgivare för bröstimplantat.

Att välja implantat

Det finns i grunden två olika sorterts implantat idag koksalt och formstabila silikon implantat (gelehallon). Produktion och teknik vad det gäller silikon implantat har gått långt de senaste åren och Dr Fredrik Berne rekommenderar därför i de flesta fall just dessa gelehallon implantat. Att ett implantat är formstabilt (gelehallon) innebär att det håller formen och inte kan läcka, se bild. Implantat finns i anatomiskt utförande samt i runt utförande. Ett naturligt resultat med kläder på beror framförallt på vilken storlek på implantat du valt, formen utan kläder på påverkas mer av vilket implantat du valt. Den vanligaste ingångsområdet är i vecket nedom bröstet där blir ärret minst synligt och minst komplikationer är kopplat till denna operationsteknik se bild. Efter att Dr Fredrik Berne mätt dig så får du prova vilken form och volym som passar just dig  se bild. Du får då en speciellt framtagen Bh samt ett speciellt linne. Efter detta kan du lägga in särskilda ilägg och se hur det kommer att bli live i spegeln. Efter att du valt det som passar just dig avseende höfter, bredd på axlar, längd etc kan vi säga exakt vilket implantat som passar dig.

Operation

På morgonen på operationsdagen skall du äta en lättare frukost och duscha hemma. Du kommer till kliniken ca en timma före ingreppet. Du får då antibiotika profylax, alvedon och lugnande tablett. Därefter vilar du hos oss en timma vilket gör att tabletterna du tagit tas upp av blodet. Innan ingreppet fotograferas du, vi ritar och planerar. Om du valt att utföra ingreppet i narkos träffar du vår narkosläkare som hjälper dig att bli sövd. Vi använder oss av TIVA (vilket innebär att du får sömnmedel via en nål). Har du valt att göra det i lokalbedövning får du ytterligare lugnande och därefter påbörjas operationen med att lokalbedövning ges i bröstet.

Implantatet kan läggas i tre olika lägen (se bild(placering av bröstimplantat)):

  • Bakom muskeln

  • Dual plane där endast den översta delen är under muskeln

  • Framför muskeln under muskelfascian 

Vilket läge för implantat som passar just dig diskuterar du med Dr Fredrik Berne under konsultationen.

Efter operation

Efter operationen är alla patienter svullna. Det tar upp till tre månader för brösten att sätta sig helt (se bild). Du får en stöd Bh alternativt ett Bh band beroende på operation påsatt. Detta vill vi att du har på dig i 2-4 veckor beroende på just dina förutsättningar. Ärret sys med en mycket speciell tråd (V-Loc) som försvinner av sig själv. För bästa ärrläkning vill vi att du tejpar bröstet i tre månader och undviker direkt solljus. Har du fått implantat lagt under muskeln kommer du att ha mer ont de första 24-48 timmarna, det rekommenderas att du beroende på jobb räknar med att ta det lugnt de första 3-5 dagarna efter operationen. Fysisk aktivitet kan påbörjas efter ca en vecka men överkroppen och bröstmusklerna får du inte träna på fyra veckor.

Mammografi

Alla ingrepp i ett bröst kan påverka en Mammografi undersökning. Bröstimplantat med silikon har gjorts i många år och är mycket vanligt. Alla röntgenläkare är vana att läsa bilder med implantat och ibland behöver en mammografi bild (se bild) kompletteras med ultraljud eller MR.

 

Före & Efter bilder implantat

 

Läs artikel om Bröstimplantat och Klinik34

Klinik34 - Vasagatan 34 - 411 24 Göteborg - +46(0)31-77 40 292 - info@klinik34.se

Producerad av Joomlaproffs.se

Swedish English French German Italian Russian Spanish