Swedish Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian Spanish

 

Bröstförstoring med kroppseget fett - Body Jet

Dr Fredrik Berne var först i Sverige med att introducera Bodyjet, dels som fettsugning men även för transplantaion och bröstförstoring med hjälp av kroppseget fett. Första bröstförstoringen med kroppseget fett gjordes i början av 80-talet i Brasilien. Att inte metoden tidigare har blivit utbredd har framförallt berott på att slutresultatet har varit oförutsägbart. Med introduktionen av Bodyjet kombineras de senaste teknikerna och de studier visar på en fettöverlevnad som är förutsägbar och hög (ca 70% läs artikel).

Tekniken

Bodyjet eller WAL (water assisted liposuction) introducerades i Europa 2004 och FDA godkändes 2008. 2009 gjordes första Body Jet behandlingen i Sverige av Fredrik Berne (Läs reportage). Grunden med all fettsugning är att fettcellerna behöver fragmenteras fbodyjet fettsugning klinik34.023-001ör att kunna sugas ut. Vid användande av ultraljud, radiofrekvens eller laser är det energi som vibrerar sönder fettcellensmembran, vilket gör att det framförallt är förstörda celler som kan tas ut. Body Jet metoden fragmenterar fettcellerna genom en vätskestråle som är solfjäderformad och själva fettcellerna skadas därför inte.

Vätskan innehåller bedövning och möjligör att behandlingen kan göras smärtfritt utan narkos. Den solfjäderformade vätskestrålen är mycket skonsam och risken för känselpåverkan och blåmärken är mycket lägre jämfört med övriga fettsugningsmetoder. Tack vare detta skadas vävnaden mindre och du hämtar dig mycket snabbare jämfört med övriga metoder. Nålen har två olika system i sig, det ena sprutar ut vätskan och det andra suger upp vätska med fettceller. Detta innebär att kirurgen kan se direkt hur resultatet blir och slutresultatet blir förutsägbart. Se hur man framför ögonen ser hur fettet försvinner (lägg in bodyjet3 som popup).

Bodyjet metoden utnyttjar ett konternuerligt flöde av vätska till att skörda micropartiklar av levande fettceler som är mindre än 0,9 mm. Detta möjliggörs av det konternuerliga vätskeflödet. Eftersom fettet skördas i små partiklar möjlig görs transplantation enligt Colemans metod. Colemans metod innebär att små fettpartiklar administreras i små unika kanaler. Denna metod ger högst överlevnad då den skapar förutsättningar för att omkringliggande vävnad kan försörja det nytransplanterade fettet med såväl syre som näring tills det läkt in.

Fettet samlas upp av en Lipocollector. Lipocollectorn tvättar och dekanterar fettet, vilket är visat ger störst koncentration av stamceller och regenerativa celler, vilket ger de bästa förutsättningarna för en transplantation med hög överlevnad.

Fettransplantation har många fördelar jämfört med implanat, här är de viktigaste:

 • Fett är ett helt naturligt ämne som kommer från din kropp.

 • Själva skördandet av fettet används såklart till att förbättra formen på din kropp. En fettransplantation är två operationer i ett både en fettsugning och en bröstförbättring.

 • Bröstet kan formas och skulptreras, det är lätt att kompensera för assymetrier.

 • Ingångshålen är knappt 1 mm stora så risken för att få synliga ärr är i princip obefintlig

 • Fettransplantation till brösten kan användas för att maskera implantat som ser onaturliga ut.

Vem är rätt kandidat för en bröstförstoring med kroppseget fett?

 • En bröstförbättring med kroppseget passar alla kvinnor som önskar en naturlig förbättring av sin byst.

 • Dom bästa resultaten uppnås om du inte har en stor hängande byst.

 • Kroppseget fett kan placeras i övre polen av bröstet för att få en fin och jämn övergång mot decortaget

 • Du måste ha fett på kroppen för att kunna genomgå en transplantation, det innebär inte att du behöver vara överviktig men ingreppet är två operationer i ett och såväl skördandet av fett som själva transplantationen behöver kunna göras med en estetisk förbättring.

 • Du får inte röka 4 veckor innan ingreppet, och 3 månader efteråt. Orsaken till detta är att rökning minskar syresättning och blodcirkulation markant i vävnaden och överlevnaden av det transplanterade fettet sjunker markant.

 • Just dina förutsättningar för ingreppet går du igenom under konsultationen med vår patientkoordinator eller dr Fredrik Berne.

 • Cirka 70% av det transplanterade fettet överlever vid rätt förutsättningar

Så går operationen till

Ingreppet görs oftast som ett dagkirurgiskt ingrepp. Det betyder att du kommer till kliniken på morgonen och får komma hem samma dag. Kommer du långt ifrån, gör en stor fettsugning i anslutning eller av annan orsak önskar övernatta finns självklart den möjlighet.

På morgonen innan ingreppet äter du en normal frukost och duschar som vanligt. När du kommer till kliniken kommer du att få förberedande mediciner i form av tablett form. Antibiotika, alvedon och lugnande. Därefter får du ett rum som tillhör dig under dagen. ca en timma efter att du fått tabletterna har dom tagits upp av blodet.

Du träffar dr Fredrik Berne och går igenom vilka områden som skall behandlas, du blir fotograferad och därefter steriltvättad.

Efter att du är steriltvättad blir du inslagen i sterila gröna lakan. Inför operationen kan du inte ha strumpor, trosor eller Bh på dig. Däremot kommer du att få såväl sterila strumpor som trosa påsatt efter tvätten.

Se bilder steg för steg (lägg in bildspel)

Du känner ett litet stick när huden bedövas, därefter görs en öppning om ca 2 mm. Ifrån denna öppning läggs en grundbedövning med hjälp av bodyjetens infiltrationsnål. Vissa upplever att detta svider eller kittlas.

När bedövningen är lagd påbörjas själva skördandet av fett - själva fettsugningen (se video av en bodyjet). Detta brukar inte kännas alls då du är bedövad.

När fettet är skördat förs det över till mindre sprutor, bröstet bedövas i de nivåer där transplantationen planeras, under huden i underhudsfettet - under bröstkörteln och under bröstmuskeln.

Själva injektionen av fett sker från små hål som inte är större en 1,2 mm (se mer om transplantationen). Injektionen sker i hundratals små unika kanaler (Coleman metoden) för att få så hög överlevnad som möjligt. Vid injektionen finns det en mindre del vätska blandat med fettet som ger en svullnad som lägger sig redan efter tre dagar. Ca 70% av fettet överlever. Vi en normal transplantation kan mellan 250-350 ml fett injiceras. Om man önskar en större volym rekommenderas du att göra två transplantationer med ca 3 månaders mellanrum. Du kan göra obegränsat antal transplantationer så länge det finns fett att skörda. Vid varje transplantationstillfälle tillförs en allt större andel stamceller och regenerativa celler som kommer ligga kvar i bysten och aktiveras vid nästa transplantation och därmed ge ännu högra överlevnad av fettet.

De små ingångshålen sluts (cirka 1-3 mm stora) med ett stygn som försvinner av sig själv, och därefter läggs förband och en kroppsstrumpa sätts på. Efter ingreppet vill vi att du stannar kvar hos oss och vilar en stund även om du känner dig pigg och rastlös.

Kroppsstrumpan skall du ha på dig de närmsta 24-timmarna utan att ta av, under dessa timmar kommer du att läcka vätska som alltid är rosa färgad. Efter 24-timmar får du ta av kroppsstrumpan duscha och tvätta kroppsstrumpan. Denna skall du sen bära dygnet runt under två veckors tid och dag eller nattetid i ytterligare två veckor.


Före & Efter Bilder Bodyjet-Fettsugning


{module bildspelMacrolaneClinicalUpdate}

Klinik34 - Vasagatan 34 - 411 24 Göteborg - +46(0)31-77 40 292 - info@klinik34.se

Producerad av Joomlaproffs.se

Swedish English French German Italian Russian Spanish