» Akneärr

Akneärr

Vid svårare form av acne är det tyvärr vanligt med ärrbildning. Om du har kraftiga besvär av din acne är det viktigt att snabbt hitta en lösning på problemet, allt för att undvika att du får permanenta ärr. Eftersom det finns olika typer av ärr, så har vi olika behandlingsformer. För att veta vilket alternativ som passar just dig bäst så är det bara att ringa så bokar vi in dig på en konsultation

Behandling av akneärr med TCA-Peel:

Vi kan förbättra dina ärr med hjälp av en stark kemisk peel med triklorättiksyra (TCA) som gör strukturen mycket mer jämn och slät. TCA verkar pigmentreducerande och har kraftigt avfjällande egenskaper.

Efter din peeling kommer huden flagas av och detta pågår upp till 7-10 dagar. Under denna perioden är det mycket viktigt att du återfuktar huden och använder en hög solskyddsfaktor (30-50 SPF) varje dag.

VI-Peel

VI-Peel är en annan stark kemisk peel som enbart legitimerad läkare får utföra.
VI-Peel består av en sammansättning av Phenol, TCA, AHA, C-vitamin och A-vitamin.

Vad som utmärker sig med VI-Peel jämfört med en TCA-Peel är att alla hudtyper, även mörkhyade kan göra denna behandling utan risk för pigmenteringar.

Sammansättningen av de olika syrorna och vitaminerna gör att du både får bort dina pigmenterade ärr samt en märkbar hudföryngring och en förnyad glans och lyster till huden.

Klinisk studie ViPeel

Injektionsbehandling av ärr:

Vid kraftig ärrvävnad kan man ibland behöva fylla ut ärren med hyaluronsyra (Restylane/Juvederm).

Restylane är en kristallklar gel som injiceras i huden i små mängder, den är baserad på hyaluronsyra som är ett kroppseget ämne. Restylane gör att ärrvävnaden lyfts upp, vilket gör att även kraftigare ärr kan få en betydlig förbättring. Denna behandling behöver upprepas mellan 1-2 gånger om året. Men ju fler behandlingar som har gjorts desto längre håller sig hyaluronsyran kvar och du behöver då inte komma tillbaka lika ofta.